Golvet på Dalarö Gym är väldigt skönt att ligga på. Väldigt skönt.

Alltså, det här golvet <3

Fredag. Då var det ju det här med plyoträning. Eller, en jäkla massa hopp och studs tills man antingen får en hjärtinfarkt eller låren riskerar att spricka av all mjölksyra. Vårt golv är så skönt att ligga på efteråt. Alla borde verkligen köpa gymkort hos oss bara för att prova det om inte annat. Det svarta golvet menar jag då, det som liksom känns mjukt och fluffigt mellan alla hopp och studs.

But why?

Tycker man att det är kul att springa och vill bli lite snabbare och få lite bättre kondition är plyometrisk träning ett grymt bra komplement till övrig träning. En gång i veckan får räcka för egen del, en vill ju inte bli för snabb och så jävla roligt är det ju inte.

Gillar man inte att springa så är hopp-och-studs-träning bra för att det bättrar på balans och koordination och förebygger benskörhet och det minskar också risken för fallolyckor. Varför kvinnor i… vuxen ålder absolut bör hoppa och studsa lite någon gång i veckan.

Mer hopp och studs åt folket! (Det är ändå fredag, man bör vara klämkäck på fredagar, det är sen gammalt.)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *